Psikolojik bir yardım almaya karar verdiğimizde ilk olarak nasıl ilerleyeceğimiz konusunda araştırmalar yapmayla başlarız.Bu süreçte merak ettiklerimizin başında psikoterapiye ne kadar sıklıkla gideceğimiz konusu yer alır.Uzmanların çoğu psikoterapi yönteminin fayda sağlayabilmesi için danışanın içinde bulunduğu psikolojik durum ve başa çıkılmaya çalışılan problem durumuna göre ilerlemenin böylelikle seans sıklığının da kişiden kişiye göre değişmesi gerektiği görüşünü ifade ediyorlar.Bilindiği üzere psikoterapi seansları ortalama 40-50 dakika sürer.Bu süreç maddi imkanlar doğrultusunda ekonomik gücü de beraberinde gerektirdiği için genelde terapi sıklığını psikolog danışanı ile birlikte belirler.Bunun yanı sıra psikoterapi yönetiminde en etkili sonuca varmak için seanslar haftada 1 veya haftada 2 şeklinde düzenlenmektedir.
Günümüzde pandeminin de etkisiyle artan online seanslarda bu süreç biraz daha artmaya başlamıştır. Bu durum elbette terapi gören kişinin ihtiyaç ve hedeflerine göre değişmektedir. Bazı kliniklerde online seanslarda zaman ve terapi süreci geleneksel tedavi yöntemlerine oranla daha kısa tutulabiliyor.Her danışanla yeni bir dünyaya kapılarını açan psikologlar ise bu süreç elbette içinde bulunulan duygu durumunun yoğunluğuna göre yönlendirme yaparak seans sayılarının arrtırılması tavsiyesiyle ilerletiliyor.
Pandeminin de etkisiyle günden güne zorlaşan ve karmaşıklaşan dünyada çoğumuz bir terapiste ihtiyaç duyabiliyoruz.Bu terapist kimi zaman çok yakın bir arkadaşımız kimi zaman ise aile fertlerinden birisi olabiliyor.Ancak üstesinden gelmeye çalıştığımız durumlarda profesyonel yardım almak oldukça öenm arz ediyor.Günümüzde sık karşılaşılan depresyon ve anksiyete gibi ruhsal problemler karşısında en ekili çözüm uzman desteği almaktır.
Psikolog seansları kaç günde bir yapılmalı sorusu da bu ciddi rahatsızlık durumlarının en önemli sorusu haline geliyor. Verilen terapilerde her iletişim ve görüşme hastayı gözlemlemek için çok iyi bir fırsattır. Psikologların terapi yönteminde benimsedikleri tedavi yöntemleri de bu sürecin sıklığını belirleyen en önemli faktördür.Danışanlar genel olarak 3 ay sonra daha iyi hissettiklerini belirtmişlerdir.Depresyon ve anksiyete gibi daha ciddi süreç gerektiren ppsikoterapi seanslarında ise daha kısa zamanda ve daha sıklıkla görüşme sağlamak gerekmektedir. Davranışçı Terapi ile tedavi edilen hastaların bazıları yaklaşık 10-20 seanstan sonra daha iyi hissettiklerini dile getirmişlerdir.